Ludo: “De Zaak Bart De Pauw”

Ludo heeft geen internet. Voor de lockdown kreeg hij zijn levenswijsheden en kromme opvattingen nog verkocht aan de toog van Caf é Sport. Uit bittere noodzaak neemt Ludo nu zijn toevlucht tot het medium dat hij sinds jaar en dag verafschuwt en minacht: sociale media. Ludo praat. Wij noteren en posten.

Nuus: “Dag Ludo. Ik ga ervan uit dat je het over de zaak Bart DP wilt hebben met ons, is het niet?”

Ludo: “Absoluut niet, jongeman. Je vooringenomenheid speelt je andermaal en tot in den treure parten”.

Nuus: “Euh? Dit leek ons wel klaar als een klontje?”

Ludo: “Wel ja. Dat verklaart dan andermaal je jeugdige onschuld. Enerzijds moet ik het eerste klare klontje nog tegenkomen. En anderzijds zijn er wel meer mannen op deze aardkloot die zich bezighouden met dergelijk achterhaalde manier van communiceren. Sms’en bedoel ik dan. Ik zit amper drie weken op internet en heb ondertussen Messenger, whatsapp en Skype. En als ik wil dat het binnen de 24 uur verdwijnt heb ik mijn Snapchat. Dhr DP is niet alleen een vetzak, maar ook een anachronisme om U tegen te zeggen. Meer nog, hij is een smet op het blazoen van de professionele stalker!”

Nuus: “Begrijp ik het goed dat u zijn gedrag goedkeurt?”

Ludo: “Die foutieve assumptie is volledig uw deel, kerel. Ik pleit enkel voor wat originaliteit bij het eventuele stalken. Zo stuurde ik ooit een dame, die iets minder in het vlees zat, een halve kilo “gemalen”. Iedereen weet ondertussen reeds decennialang dat varkensvlees niet langer “gehakt” wordt, maar dit terzijde. De dame maakte er een smakelijke portie Luikse balletjes mee. Grensoverschrijdend gedrag met positieve afloop. En daar kan ieder alleen maar op hopen”.

Nuus: “U heeft dus geen probleem met stalken?”

Ludo: “Absoluut wel! Maar in normale omstandigheden had het niet gehoeven dit soort wanstaltig gedrag kamerbreed uit te smeren. Had de Horeca open geweest, dan hadden we dit soort laag-bij-de-grondse sujetten al lang een paar stevige saffletten om de oren gedraaid. Op zich ben ik geen voorstander van stalken, maar indien nodig, doe het constructief en met meerwaarde”.

Nuus: “Dat lijkt duidelijk. Heeft u daar nog iets aan toe te voegen?”

Ludo: “Als naar goede gewoonte wel. Open de horeca NU! En wel ONMIDDELLIJK! Het had dit soort miserie kunnen voorkomen”.

X