OOST-VLAANDEREN – 4 verdachten opgepakt in phishing-dossier

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft 4 verdachten in Belgi ë en Nederland opgepakt in een phishing-dossier.
De bende wordt er van verdacht met verschillende methoden de bankgegevens van de slachtoffers te hebben verkregen en dan geld te hebben overgeschreven.  Vervolgens werd de buit gecasht in bankautomaten of werden er internetaankopen mee gedaan. Er zijn meer dan 200 slachtoffers.

 

In januari 2020 werden er verdachte sms-en verstuurd die lieten uitschijnen van een bank te zijn maar bedoeld waren om aan de bankgegevens van de bestemmelingen te geraken. Het parket Oost-Vlaanderen belastte de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen met het verdere onderzoek.

Na intensief onderzoek kregen de onderzoekers zicht op een bende. Het parket Oost-Vlaanderen besliste de onderzoeksrechter in Dendermonde te vorderen.

 

X