Wandelen voor het behoud van het Bourengbos


Geraardsbergen. Gezien de huidige corona-maatregelen dient Climaxi de eerder aangekondigde wandeling in het Bourengbos – in overleg met de partners – aan te passen: de actie wordt daardoor een vrije wandeling die op eigen initiatief kan gemaakt worden, zonder voorafgaande inschrijving. Op de website www.climaxi.be staat een link voor het downloaden van een wandelkaart (onder ‘nieuws’ en bij ‘Agenda’). Ook een GPX-bestand kan worden gedownload.

Volgens de organisatoren blijft de inhoud van de wandeling evenwel onveranderd: ‘We willen de aandacht vestigen op de nakende bomenkap in het Bourengbos en dat daarbij meer oude bomen moeten kunnen bewaard blijven. Aansluitend vragen we de administratie ikv de toenemende dreiging in de klimaatverandering een debat te starten over bosbeheer in Vlaanderen en Walloni ë waarbij de vastgelegde beheersplannen ge ëvalueerd worden in het licht van de Europese klimaatpolitiek. Dat betekent: meer vari ëteiten maar ook het sparen van zeldzame en oude bomen.’

Wie voorstander is om het Bourengbos te behouden, kan volgende petitie tekenen:
https://petitie.be/petitions/bourengbos-deux-acren-red-de-oude-beuken/signatures/274316?locale=nl