Parket vordert vier jaar voor agressieveling die vader en dochter met vlijmscherpe machete bedreigde


Geraardsbergen. Een 42-jarige man die op woensdag 18 november in de Grotestraat te Geraardsbergen een vader en zijn minderjarige dochter met een machete bedreigde, moet zich voor de rechtbank verantwoorden. Het parket vordert een celstraf van vier jaar.

Woensdagmiddag 18 november 2020 deed er zich in de Grotestraat in het centrum van Geraardsbergen rond 12.00 uur een zwaar incident voor met twee mannen. Beide mannen droegen geen mondmasker. Toen een voorbijganger een opmerking maakte over het feit dat ze geen mondmasker droegen, werden beide mannen agressief. E én van hen trok na wat duw- en trekwerk een vlijmscherpe machete van ongeveer 50 cm en bedreigde de man — die een opmerking maakte — en zijn dochter.

Een voorbijganger maakte aanstalten om de belaagde man te hulp te snellen, maar kreeg het aan de stok met de andere agressieveling, die hem duwde en bedreigde. Vervolgens werden nog andere voorbijgangers lastiggevallen en bedreigd. Volgens één van de getuigen die het incident van dichtbij meemaakte, leek het erop dat beide agressievelingen drugs hadden genomen. ‘Het was een opeenstapeling van incidenten en provocaties. Het leek erop dat beide mannen onder invloed waren.’

Uiteindelijk zetten beide agressievelingen hun tocht voort. Even later scheiden hun wegen. De politie werd op de hoogte gebracht en verschillende ploegen rukten uit. De belaagde man had de machetetrekker gevolgd en kon telefonisch de politie op de hoogte houden. Uiteindelijk werd de man met de machete ingerekend en aangehouden.

De 42-jarige agressieveling moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor zijn daden. Het parket vordert 4 jaar cel. De man moet zich voor zijn alcoholverslaving laten begeleiden. ‘Goed dat de bedreigde man rustig bleef. Het was duidelijk dat zijn belager niet meer goed wist wat hij deed’, was te horen.

Julien Borremans

Tweede verdachte van het machete-incident loopt tegen de lamp