Eleana Cuypers is d é Junior Journalist 2021

Davidsfons Oosterzele maakt de Junior Journalist-wedstrijd 2021 bekent

vbs de bloesem Eleana-Cuypers

Davidsfons Oosterzele heeft de laureaat bekend gemaakt van de ‘Junior Journalist-wedstrijd 2021”. ‘Schatten’, was het thema van de wedstrijd. Eleana Cuypers van de Vrije Basisschool De Bloesem Moortsele won de wedstrijd met 33,5 punten op 40. Eleana schreef met sierlijke pen, het meesterstukje ‘De schat van Afreuzi ë’. Proficiat, Eleana.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Aan de wedstrijd namen 142 leerlingen deel van GILO Windekind Scheldewindeke, GILO Oosterzele, VBS De Wegwijzer Balegem, VBS De Appelaar Oosterzele, VBS Scheldewindeke, De Leefschool Oosterzele, GILO Balegem en VBS De Bloesem Moortsele. Laureaat Eleana Cuypers ontvangt een boekenpakket van 90 euro. Eleana (haar ouders gaven haar een heel mooi naam). Zij dingt ook mee naar de volgende wedstrijdronde die plaatsvindt over heel Vlaanderen. De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op 25 april 2021 in het Vlaamse Parlement. Gans Oosterzele duimt voor Eleana. Met haar schrijftalent bewijst Eleana Cuypers dat ze auteurs- en reportersbloed in de aderen heeft.

vbs-scheldewindeke-Anna-Houthoofd
vbs-de-appelaar-oosterzele Robbe De Wilde

De winnaars per deelnemende school: Elise Matteucci (GILO Windekind Scheldewindeke), Ines De Craene (GILO Oosterzele, Michiel De Sutter (VBS De Wegwijzer Balegem), Robbe De Wilde (VBS De Appelaar Oosterzele), Anna Houthoofd (VBS Scheldewindeke), Kato Logghe (De Leefschool Oosterzele), Kato Backaert (GILO Balegem), en Eleana Cuypers (VBS De Bloesem Moortsele). Ze schreven knappe stukken over ‘De Vervloekte schat’, ‘Schatten op zolder’, ‘De schatten spionnen’, ‘Een zoektocht naar…’, ‘Kapitein Cijfer’, ‘De schatten’, Twee zussen op pad’ en ‘De schat van Afreuzi ë’, dat van de jury de meeste punten kreeg. En of, Eleana en haar ouders fier zijn op de titel van ‘Junior Journalist 2021’. Schrijftalent van eigen bodem.

Davidsfonds Oosterzele dankt alle leerlingen die aan de ‘Junior Journalist-wedstrijd’ deelnamen én de directies en leerkrachten die met veel enthousiasme de leerlingen motiveerden om aan de wedstrijd deel te nemen.     Reporter 17

gilo Oosterzele Ines De Craene
vbs de wegwijzer Michiel De Sutter

 

gilo-Scheldewindeke Elise Matteucci
leefschool Kato Logge
X