Algemeen bezoekverbod ASZ ziekenhuizen door interne besmettingen


Geraardsbergen/Aalst. In het A.S.Z. zijn er de afgelopen week enkele interne besmettingen met COVID-19 vastgesteld bij een aantal pati ënten alsook personeelsleden van verschillende verpleegafdelingen. De directie voelt zich genoodzaakt om de bezoekregeling opnieuw terug te schroeven naar een algemeen bezoekverbod. ‘Het A.S.Z. begrijpt dat deze maatregel een grote impact heeft op de pati ënten en bezoekers. Die maatregel is echter nodig om de veiligheid en gezondheid van pati ënten en medewerkers zo veel mogelijk te waarborgen’, aldus de algemene directie.
‘We proberen alle geplande zorg te laten doorgaan, echter dienen we de reguliere zorg mogelijks de komende weken af te schalen. Wanneer een ingreep moet worden uitgesteld, brengt het ziekenhuis de pati ënt daarvan zelf op de hoogte. Raadplegingen, onderzoeken en therapie ën blijven doorgaan. Ook dringende ingrepen en opnames blijven uiteraard steeds doorgaan.’