©RV - Olv Ninove

Besmettingen in Ninoofs ziekenhuis blijken Zuid-Afrikaanse variant

Onze Lieve Vrouw ziekenhuis Ninove: “Nadat vorige week een aantal pati ënten en medewerkers op de SP-revalidatie-afdeling op Campus Ninove positief hebben getest op covid-19, werden op deze campus al een tijdelijke opnamestop en bezoekverbod voor de betrokken SP-revalidatie-afdeling ingesteld. Omdat nu blijkt dat het om de besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant gaat, worden vanaf 18 februari 2021 ook alle consultaties op Campus Ninove tijdelijk stopgezet. De dienst Medische Beeldvorming blijft wel operationeel op Campus Ninove.

Door deze doortastende maatregelen wordt beoogd om de situatie  verder onder controle te houden en te voorkomen dat ook andere afdelingen van het OLV Ziekenhuis zouden geïmpacteerd geraken.

De secretariaten van de betrokken medische diensten op Campus Ninove kregen meteen instructies om proactief te telefoneren naar alle pati ënten die eerstdaags een raadpleging hadden gevraagd op Campus Ninove.

Enkel de afspraken voor Medische Beeldvorming op deze campus blijven behouden; hiervoor zijn de nodige extra maatregelen getroffen om deze onderzoeken op een veilige manier te laten plaatsvinden.

Algemeen geldt het principe voor pati ënten: als u een afspraak had op Campus Ninove en u wordt niet door OLV zelf gecontacteerd, dan gaat uw afspraak door zoals voorzien. Bent u een tijd niet telefonisch bereikbaar geweest, en vreest u dat wij niet hebben kunnen contacteren? Neem dan zelf contact op met het onthaal van onze Campus Ninove op 054 31 21 11.”