Lift zal danszaal de Zandloper toegankelijker maken voor iedereen.

Het subsidiedossier voor de bouw van een lift aan/in Basisschool de Kei werd goedgekeurd.

Danszaal de Zandloper die gelegen is op de zolderverdieping van Basisschool de Kei is momenteel enkel toegankelijk via trappen. Ook de eerste verdieping van de school zelf is enkel bereikbaar via trappen. Deze lift zal dus zowel de school als de danszaal toegankelijker maken voor iedereen en  ervoor zorgen dat deze verdiepingen toegankelijk zijn voor kinderen die moeilijkheden hebben met de trappen of mindervalide mensen die er moeten zijn.

Het subsidiedossier werd ingediend bij het Agentschap voor Infrastructuur van het Onderwijs en werd op 4 februari 2021 goedgekeurd. De kostprijs van dit project wordt geraamd op 145.750 euro waarvan 102.025 euro zal worden gesubsidieerd. Op de plannen is te zien op welke manier de lift zal bijgebouwd worden aan de school.

“Deze samenwerking toont aan dat de integrale toegankelijkheid van al onze openbare gebouwen een topprioriteit is. ” zegt burgemeester Jurgen Soetens.

“De gemeente hoopt tevens op verdere toekomstige samenwerkingen met de Lierdse scholen om toegevoegde waarde te blijven cre ëren voor iedereen.” voegt hij er nog aan toe.

Directeur van basisschool De Kei, David Barb é, zegt tevreden te zijn over de goede samenwerking met de gemeente en kijkt uit naar de realisatie van dit project.

Directeur van basisschool De Kei David Barb é en burgemeester Jurgen Soetens