Stand van zaken renovatie voormalig schoolgebouw Beisloven

Het stadsbestuur blijft inzetten op het realiseren van het natuur- en educatie centrum Beisloven door een duurzame en ecologische renovatie van het oude schoolgebouwtje.

Geen makkelijke opdracht maar de laatste recht lijn lijkt ingezet nu de bouwaanvraag ontvankelijk is verklaard. Hoopvol nieuws dus voor de nieuwe bestemming die het stadsbestuur wil geven aan het vervallen schoolgebouw dat te midden van het prachtige Beislovenpark ligt.

“Het Beislovendossier is zeer geen makkelijk verhaal maar we hopen nu in de laatste rechte lijn te zitten,” zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens. “Op 3 februari werd de bouwaanvraag voor de renovatie van het oud schoolgebouw in de Beislovenstraat volledig en ontvankelijk verklaard door de bevoegde instanties, wat goed nieuws is en een belangrijke stap vooruit! We hopen de bouwvergunning voor eind april op zak te hebben en daarna kan de aanbestedingsprocedure starten. We schatten in dat deze procedure zal afgerond zijn tegen einde oktober. Idealiter kunnen we dan nog voor de jaarwisseling starten met de werken”.

Het stadsbestuur werkt al enkele jaren aan het renovatiedossier maar doordat de renovatiekosten telkens hoger kwamen te liggen dan verwacht was het nodig de verwachtingen en aanpak bij te stellen. “Na de renovatie zal het nu volledig vervallen gebouw sowieso een pareltje worden en het Beislovenpark extra cachet geven. Het wordt een mooie ontmoetingsplaats waar kleine culturele en sociale activiteiten kunnen plaatsvinden. Er komt een polyvalente zaal van 120 m² met een toog, en er wordt ook een buitenklas voorzien voor schoolse activiteiten,” verduidelijkt schepen Goossens.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X