Verlangend uitkijken naar cultuurseizoen Kunstencentrum Berg 30

Lidmaatschap 2020 blijft geldig voor 2021

Leen Persijn

Kunstencentrum Berg 30 mag trots zijn op zijn programma 2021— 2022. Leen Persijn en Jaak Vermeulen, de drijvende krachten achter Berg 30, hebben een pittig cultuurprogramma klaar. Berg 30 blijft zijn deuren wagenwijd openzetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met toneel, kleinkunst, voordracht, muziek…Kortom, een uitgebalanceerd pakket, voor elk wat wils. ‘’Tot weerziens in september’, klinkt het hoopvol bij Leen en Jaak. Smul mee van de verrassingen die het Kunstencentrum in petto heeft. Het programma 2021 — 2022 oogt veelbelovend. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

‘Dat we verlangend uitkijken naar een normaal samenzijn, zal ook jullie niet vreemd zijn, de geplande programmering voor 20-21 mogen we vergeten, maar … in de hoop dat de vaccinatie deze zomer rond is en we terug een normale zaalbezetting mogen voorzien, stellen we jullie hieronder de plannen voor volgend seizoen voor, en wees ervan overtuigd de aangekondigde podiumkunstenaars staan te trappelen om het beste van zichzelf geven’, melden Jaak Vermeulen en Leen Persijn. ‘De lidmaatschapsbijdrage van 2020 blijft geldig voor 2021. Het lidgeld voor 2022 kan vanaf half november vereffend worden, maar daar komt later meer nieuws over’. Leen en Jaak waren er het hart van in, wegens corona konden een aantal optredens niet doorgaan.

Het nieuwe seizoen start op donderdag 30 september met Marc Hauman & Groep, denkend aan Wannes Van de Velde en Dirk Van Esbroeck. Toneelliefhebbers noteren alvast donderdag 28 oktober. Jo Decaluwe brengt ‘De Raadsheren van Nevele’, naar Cyriel Buysse. Muziekliefhebbers worden op donderdag 25 november verwend met Derek &Yves Meersschaert versus Borremans & Spillaert. ‘25 jaar Theater Berg 30’ hoopt men ditmaal te kunnen vieren op donderdag 27 januari 2022. Het feest moest door het vermaledijde coronavirus vorig jaar gecanceld worden. Donderdag 24 februari is het uitkijken naar ‘Simone Milsdochter, lecture performance over goed en kwaad, over arm en rijk en andere toevalligheden’. Het Lamotal Quartet met Koen de Cauter mogen op donderdag 31 maart zijn podiumkunsten bewijzen. Toneelliefhebbers krijgen op donderdag 28 april ‘Ze zijn me vergeten’ voorgeschoteld, een theatermonoloog naar een novelle van Eric Schneider met Frans Maas. Rasecht Gentenaar Wim Claeys mag op donderdag 26 mei het cultuurseizoen 2021 — 2022 afsluiten met ‘De Zwanenzang van Karel Waeri. De voorstellingen gaan telkens door om 20 u. Interesse? Lid worden? Info en reservatie: theater.leenpersijn@telenet.be, 09/ 360 39 25.   Reporter 17