Eerste prik voor zorgverleners in vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse

In de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse kregen vandaag 200 zorgverleners een eerste vaccinatie tegen het coronavirus met het AstraZeneca vaccin. Zaterdag kunnen er 300 zorgverleners terecht voor de langverwachte prik.

 

In de vaccinatiecentra in de Qubus in Oudenaarde en het COC in Ronse vonden op donderdag 18 februari en maandag 22 februari de eerste ‘dry runs’ plaats. Bij deze oefeningen werd het volledige proces, met uitzondering van de prik zelf, in de praktijk uitgetest. “Voor deze oefeningen konden we rekenen op de hulp van ruim honderd vrijwilligers. De dry runs verliepen vlot en waren een leerrijke ervaring voor de hele organisatie. Vandaag is het ‘voor echt’. We zijn tevreden dat we na weken van voorbereiding kunnen starten met vaccineren. Vandaag en zaterdag hebben 500 zorgverleners een afspraak in de vaccinatiecentra. Een verdere planning is afhankelijk van de levering van vaccins”, zegt voorzitter van de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen Ruth Raes.

 

Eventsector

De organisatie van de vaccinatiecentra is een samenwerking tussen de negen lokale besturen (Gavere, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zwalm) en de eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. Voor de coördinatie van de vaccinatiecampagne wordt samengewerkt met de eventsector. Geert Naudts, oprichter van FestiService, zal de komende maanden het programmamanagement op zich nemen. “Normaliter ben ik actief in de festivalwereld en bouw ik festivalcampings van Rock Werchter of Graspop. Door de coronacrisis heb ik extra tijd dus is dit een uitdaging waar ik me graag voor inzet. Mijn ervaring in de eventsector komt hier zeker te pas. De hele organisatie is een mooi voorbeeld van een vlotte samenwerking over verschillende sectoren heen”, zegt Geert Naudts.

 

100 000 uitnodigingen

Zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn, zullen ruim 100 000 inwoners langskomen in de Qubus in Oudenaarde en het COC in Ronse om hun inenting tegen het coronavirus te ontvangen. Inwoners zullen ongeveer twee weken voor de afspraak automatisch een uitnodiging per post ontvangen.

Voor praktische info over de vaccinatiecentra kunnen bezoekers terecht via www.vaccinatievlaamseardennen.be.