Covid-vaccinatie: N-VA Zottegem steekt de handen uit de mouwen

Deze week ging ook in Zottegem het vaccinatiecentrum in de Bevegemse Vijvers open. Hopelijk volgen de leveringen van de vaccins snel en kan het tempo van de vaccinaties in de komende weken en maanden sterk opgedreven worden.


Om goede redenen zullen onze oudste inwoners eerst aan de beurt zijn. “Voor velen onder hen is heel deze vaccinatiecampagne best wel een uitdaging” stelt Peter Lagaert, voorzitter van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn, vast. Vooral rond vervoer naar het
vaccinatiecentrum en digitale opvolging zouden er vragen kunnen rijzen: Hoe geraak ik in de Bevegemse Vijvers? Ik kan niet (goed) overweg met de computer en weet niet hoe ik mijn per brief toegestuurde afspraakdatum elektronisch moet bevestigen. Kan iemand mij helpen als ik contact wil opnemen met de lokale helpdesk?”.

Gelukkig kunnen velen een beroep doen op kinderen of andere familieleden. Toch beseft N-VA Zottegem maar al te goed dat dit niet voor iedereen het geval is. Naast de ruime ondersteuning van de stad Zottegem vindt N-VA Zottegem het zeer belangrijk dat ook burgers en verenigingen een handje toesteken en elkaar ondersteunen.

“Namens N-VA Zottegem doe ik daarom een oproep aan alle Zottegemnaars om te helpen: als buur, als lid van een vereniging die hierin een initiatief wil nemen. Als warme Vlaamse volkspartij wil N-VA Zottegem alvast het goede voorbeeld geven zowel bij vragen rond vervoer als bij praktische of digitale problemen willen we hulp bieden waar nodig”, besluit Peter Lagaert.

Voor al deze vragen is N-VA Zottegem bereikbaar op 0476/55.30.19 en zottegem@n-va.be.

N-VA plant de komende weken ook een briefkaartenactie waarbij bestuursleden hun hulp aanbieden.