Verdacht overlijden in Brakels rusthuis Najaarszon

Afgelopen weekend was er een verdacht overlijden in rusthuis Najaarszon in Brakel. Een bejaarde man ( ouder dan 80)   werd er opgenomen in het kortverblijf   en kwam ten val. Na onderzoek in het ziekenhuis werd hij terug opgenomen in Brakel (Najaarszon) dezelfde dag.

De dag nadien werd de man dood aangetroffen. Zondag kwam er heel wat politie naar het rusthuis en het Parket van Oost-Vlaanderen bevestigde ons vandaag dat er een onderzoeksrechter werd aangesteld om de oorzaak van het overlijden te achterhalen.

Directeur Lies Witteman van RVT   Najaarszon kon het volgende kwijt over dit voorval: ”  Over het overlijden afgelopen zondag kan Vereniging RVT/Rusthuis Najaarszon volgende reactie geven:

“Het overlijden betreft een ongeluk, waarvan de precieze omstandigheden nog niet gekend zijn. Er is evenwel geen kwaad opzet in het spel.  Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar onze dierbare bewoner en diens familie.

Alle personeelsleden zijn zeer aangeslagen door de gebeurtenissen.

Het onderzoek is lopende en het woonzorgcentrum geeft zijn volledige medewerking.”