Zottegem maakt wegen vrij voor Omloop Het Nieuwsblad

Naar jaarlijkse gewoonte opent het Belgische wielerseizoen komende zaterdag 27 februari opnieuw met de UCI World Tour-wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad (voor elite-mannen en vrouwen) en deze wielerklassieker zal ook over Zottegemse wegen rijden. Daarbij krijgen de renners ondermeer de kasseien van de Paddestraat in Velzeke (na 117 km) alsook de hellingen van de Hostellerie in Sint-Goriks-Oudenhove (na 127 km) en Elverenberg/Vossenhol in Sint-Maria-Oudenhove (na 172 km) onder de wielen geschoven.

Met het oog op een veilig verloop van deze doortochten zal er die dag van 9u30 tot 15 uur niet mogen geparkeerd worden in de Bruggenhoek. In de Paddestraat, op het Romeins Plein (enkel op de rijbaan) en in de Beugelstraat zal er van 11u45 tot 14u45 een parkeerverbod gelden. Dit zal eveneens het geval zijn van 12 tot 15 uur in de Langendries, Sint-Goriksstraat, Oudenhovestraat en Brakelstraat alsook van 13 tot 17 uur in de Vossenholstraat, Vijfstraat (deel tussen Vossenholstraat en Hongerstraat), Hongerstraat en Bontestraat (tussen Hongerstraat en grondgebied Lierde). Daarnaast zal er in de Paddestraat van 11u45 tot 14u45 eenrichtingsverkeer ingevoerd worden en alleen verkeer in de richting van het Romeins Plein toegelaten zijn. Dezelfde regeling zal ook van toepassing zijn van 13 tot 17 uur in de Vossenholstraat (alleen toegelaten richting Vijfstraat) en in de Hongerstraat (richting Bontestraat).

Wij herinneren ook aan de richtlijnen die Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter uitvaardigde in verband met wielerwedstrijden tijdens deze coronacrisis. Daarbij wordt verboden dat er publiek gaat postvatten op de hellingen en/of in de kasseizones. Voor wie zich toch langs het parcours moet begeven, is het dragen van een mondmasker verplicht. Verder blijft ook het samenscholingsverbod gelden en zijn uiteraard randactiviteiten verboden. De beste optie is: kijk thuis tv en vermijd aldus een pv (en des te vlugger kunnen we weer naar het restaurant en op caf é).