Brakelaar Marijn Devalck laat een noodkreet horen – “geen versoepelingen aub.”

Brakelaar en BV Marijn Devalck lanceerde vandaag een noodkreet aan het adres van de overheid om geen versoepelingen toe te laten in de strijd tegen het coronavirus.

“Het is een noodkreet en ik meen het – geen versoepelingen aub. De cijfers gaan weer de slechte kant op en dit vooral door toedoen van de varianten.”

In haar advies aan het Overlegcomit é gisteren   laat de Groep van Experts voor Managementstrategie van COVID-19 (GEMS) zo goed als geen ruimte voor versoepelingen. Vandaag   komt het Overlegcomit é samen om te bekijken of de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld. In hun rapport waarschuwen de experts van de GEMS voor een derde golf als we de teugels al te veel vieren.

Een opmerkelijke reactie kwam er hierop van de Brakelse Marieke Cousserier die werkzaam is op de Covid afdeling in Halle.

Marieke Cousserier

Lieve mensen, Ik ben een verpleegkundige op de COVID afdeling te Halle. Ik heb nooit eerder een reactie gegeven op de berichten die verschijnen in de sociale media in verband met COVID. Maar nu wil ik even jullie aandacht. Wij en alle collega’s in de zorg staan dagelijks in om de beste zorgen te bieden aan onze pati ënten. Elke dag worden er nog mensen opgenomen op de covid afdeling. Opvallend is dat nu ook jonge mensen vechten om het coronavirus te overwinnen! Jonge mensen zoals jij en ik en de leeftijd van onze ouders. Wij worden dagelijks geconfronteerd met het verloop van de ziekte! Wij zien heel vaak de angst in de ogen van deze mensen. De angst van onwetendheid hoe dit verder zal verlopen, hoe dit zal eindigen. De situatie is voor ons zwaar! Net zoals de situatie zwaar wordt voor de hele bevolking!! Maar lieve mensen laten we volhouden, ons gezond verstand gebruiken! Op dit moment wens ik dat er geen versoepelingen komen. Laten we de regels versoepelen als het moment dit toelaat en daarna er samen van genieten!’