Noodsituatie AZ Sint-Elisabeth snel opgelost

Ten gevolge van een computerstoring was woensdag een tijdlang een noodprocedure van kracht in het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem.

De activiteiten in het dagziekenhuis en het operatiekwartier werden stopgezet om kwalitatieve en veilige zorg te blijven garanderen. De zorg op de verpleegafdelingen en raadplegingen op consultatie konden wel worden verder gezet. De ICT-afdeling benadrukte al snel dat de panne geen externe oorzaak had en dat security issues uitgesloten waren en de privacy van gegevens gegarandeerd bleef. De precieze oorzaak van het netwerkprobleem kon achterhaald worden en een paar uur later werd het computersysteem succesvol opnieuw opgestart. “Wij benadrukken dat het ziekenhuis niet het slachtoffer was van een cyberaanval en de pati ëntveiligheid op geen enkel moment in het gedrang kwam”, aldus Nicky De Temmerman, de communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis. “De zorg kon ten allen tijde veilig worden verder gezet. Heel veel dank aan ons ICT-team, die dankzij zijn grote inspanningen het probleem reeds na anderhalf uur verholpen had.”