©Sophie Richez - Politie Ninove

Burenruzie in Voorde, er vielen geen gewonden

Op woensdag 24 februari kregen onze interventieploegen een oproep aangaande een schietpartij te Voorde.
Interventieploegen van Ninove gingen ter plaatse en vernemen er dat een man, gewapend met een jachtgeweer, zich verschanst in zijn woning nadat hij in het kader van een burenruzie gevuurd had op zijn buren.

De lokale politie Ninove stelde een perimeter in om de toestand te bevriezen en het Bijzonder Bijstandsteam SAU (Special Assistant Unit, samengesteld uit medewerkers van de politiezone Aalst en politiezone Ninove) werd erbij gehaald.
Ook de Speciale Eenheden van de Federale Politie werden verwittigd maar dienden uiteindelijk niet ter plaatse te komen daar de man door het SAU overmeesterd kon worden in zijn tuin toen hij onverwacht en ongewapend zijn woning verliet. Hij werd hierop gearresteerd.
Tijdens de huiszoeking werden enkele wapens gevonden die in beslag genomen werden.

De verdachte werd op vrijdag 26 februari voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Dendermonde. De man werd aangehouden.
Bij het incident vielen geen gewonden.