Auto onder trein aan overweg in Strijpen

Een dodelijk slachtoffer

Het spoorverkeer tussen Zottegem en Oudenaarde (spoorlijn 89)   ligt momenteel volledig stil. Rond 15.50u   is een auto onder een trein terecht gekomen aan de overweg in Strijpen – N454. Een personenwagen deed er in de buurt van de overweg een manoeuvre en is onder de trein die richting Kortrijk reed   terecht gekomen. De klap was enorm en de auto werd ongeveer 700 meter meegesleurd. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Bij het ongeval kwam de bestuurder van de auto om het leven.       Een trein die   richting Brussel reed   heeft de meegesleurde wagen nog net geraakt tijdens zijn noodstop.   De avondspits ligt in de knoop en er worden vervangbussen voorzien tussen Zottegem en Oudenaarde.

De overwegen zijn dicht en er wordt een omlegging voorzien. Op de plaats van het ongeval halen de treinen een snelheid van 120km/u.

Uren werk

Het wrak van de auto werd woensdagavond iets voor 22u weggehaald door een takeldienst.   Daarna werden technici ingeschakeld van Infrabel om de mogelijkse schade aan de infrastructuur te herstellen zodat de treinen   donderdagmorgen   terug kunnen rijden.

Uit onderzoek blijkt dat het hier gaat om een wanhoopsdaad.  Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be