Lieve pennevriend: Help ons!!

Lieve Mbap é,

Hoe gaat het nog met jou? Het is alweer een tijdje geleden dat ik je nog schreef, mijn lieve pennevriend. Zo’n jaar of vijfendertig schat ik. Hopelijk ben je daar alle hongersnoden zonder noemenswaardige kleerscheuren doorgekomen. Ik heb het snel opgezocht en gezien de gemiddelde levensduurte, daar bij jullie, rond de 50 schommelt, dacht ik: “Ik schrijf nog snel, voor Mbap é de grote baobab beklimt richting schepper”.

Er is ondertussen behoorlijk wat gebeurd in mijn leven, beste pennevriend. En niet alles was even fraai, maar laten we het vandaag eens niet over mij hebben. Ik schrijf je namelijk niet enkel uit eigen belang, maar uit naam van het volledige Vlaamse volk.

Wij zitten hier behoorlijk in de shit. En aangezien ik je, tot en met maart 1987 alleszins, €3 per maand gestort heb, lijkt het me maar correct dat jij nu enige solidariteit, naar mij toe, aan de dag legt. Noem het een kleine wederdienst.

Sinds corona wordt het leven ons onmogelijk gemaakt. Na middernacht mogen we de straat niet meer op en we dienen onze geïmporteerde Argentijnse steak in de beslotenheid van onze bubbel op te eten. Amazon levert onze totaal overbodige beenwarmers consequent een half uur te laat. En vanaf 1 april worden onze vuilniszakken vervangen door containers. Dit-is-de-hel!!!

En als we dan al eens durven gaan voor take away, blijkt ook dat weer niet goed, wegens arrogant, niet milieuvriendelijk en een aanslag op de kleine lokale handelaar. En dan hebben we het over de 148 met kroepoek nog niet gehad. De-hel-is-het!!!

Lieve pennevriend. Een zot gedacht. Maar misschien moet je maar eens bij ons op bezoek komen. En kan je ons terug leren met weinig gelukkig te zijn. Misschien kan je ons leren wat minder in hokjes te denken en terug wat toleranter te worden voor de daden en meningen van anderen. Misschien kan je ons tonen hoe we blij moeten zijn? Misschien kan je ons leren wat minder te zeuren?

Met intrest moeten mijn vroegere stortingen ruimschoots volstaan voor een enkeltje Zaventem. Moest dat niet het geval zijn kan je nog steeds de Middellandse Zee over. Ik heb me laten vertellen dat Itali ë opnieuw gummi boten en vlotten laat aanmeren.

De toestand is hier hopeloos maar niet ernstig. Kom snel!

 

Tot dan

Eric

Ps: stuur je me eens een recente foto?