De gemeenteraad keurde het bestek goed voor de aanleg van een nieuw skateterrein in het stadspark.

Tegen de zomer van 2021 zullen skaters en bmx’ers zich kunnen uitleven op een gloednieuw terrein.

Participatief traject krijgt vervolg

Het toekomstig skateterrein zal het resultaat zijn van een participatief traject met jonge skaters en bmx’ers. Een eerste stap hierin was een enquête op het burgerparticipatieplatform mijn.ninove.be. Vervolgens werd er op 5 oktober 2020 een participatieavond met jongeren georganiseerd die 3 schetsen opleverden. Deze schetsen werden in groep geanalyseerd en samengebracht tot 1 eindresultaat. Er werd gekozen om te werken met een houten toplaag en metalen frames. Binnenkort zal deze projectgroep opnieuw samenkomen om offertes van gespecialiseerde firma’s te bekijken en te beoordelen.

Burgemeester en schepen van jeugd Tania De Jonge legt uit dat de participatie nog een stapje verder gaat: “Naast het denkwerk zullen jongeren ook actief kunnen helpen bij de afbraak en de opbouw van het skatepark. We doen een oproep om coronaproof de handen uit de mouwen te steken en hieraan mee te werken. Geïnteresseerde jongeren kunnen een mailtje sturen naar jeugd@ninove.be om zich hiervoor aan te melden.”

Afscheid van oude skateterrein op 19 april

Het bestaande skatepark moet natuurlijk afgebroken worden vooraleer er gebouwd kan worden aan het nieuwe terrein. De afbraak zal gebeuren van 19 t.e.m. 23 april. Jongeren die afscheid willen nemen, kunnen tot dan komen skaten of bmx’en door te reserveren via ninove.zaalreservatie.be.

Het nieuwe skatepark zou voor de zomervakantie moeten klaar zijn.  

Uitkijken naar het nieuwe terrein

Bmx’er Gerrit van Opdenbosch kijkt alvast uit naar het nieuwe skatepark: “De Ninoofse bmx’ers maken een groot deel uit van de bmx-gemeenschap in Belgi ë. Een nieuw trainingspark in Ninove is daarom zeker de juiste beslissing zodat skaters en bmx’ers hun niveau nog kunnen verbeteren. We kijken er alvast naar uit!”