Rebus roept op om weggebruiker te respecteren en voet- en fietspaden vrij te houden


Afgesloten buurtweg tussen Opbroek 12 en Tempel/Vrijheid te Ophasselt


Geraardsbergen. Armand Matthijs – woordvoerder van Rebus vzw – blijft een lans breken om de zwakke weggebruiker zoveel mogelijk de kans   te geven voluit en in veilige omstandigheden op de openbare weg te laten bewegen. ‘In deze moeilijke coronatijden is het het niet eenvoudig om fysiek en mentaal gezond te blijven en daarnaast nog ondersteunende contacten te vinden. Toch is het heel noodzakelijk’, zucht Armand Matthijs. ‘De stad Geraardsbergen biedt weinig steun op dit vlak.’

Het is meer dan nodig om tijdens deze moeilijke coronatijden voldoende te bewegen. Volgens Armand Matthijs biedt de stad Geraardsbergen weinig ondersteuning op dit vlak. ‘Het stadsbestuur ondersteunt eerder de arrogantie en de wetteloosheid van degenen die de wet overtreden dan om de autovrije, veilige en vanzelfsprekende  bewegingsmogelijkheden te faciliteren en te bevorderen’, merkt Armand Matthijs op. De voorman van Rebus vzw geeft vier voorbeelden waar de zwakke weggebruiker gehinderd wordt door ingepikte voetwegen, een gebrek aan voetpaden, een gemis aan verbindingen met buurgemeenten en fout geparkeerde wagens. Armand Matthijs: ‘Als je de overtredingen aanklaagt, krijg je meestal te horen: ‘Doorgeven aan bevoegde diensten’. Ik heb stellig de indruk dat diegenen die overtredingen begaan er mee wegkomen.’

Julien Borremans


Afgesloten kerkwegel tussen Rapidelaan en Bildeken/ voetweg aan Rapidelaan richting Ophasseltbeek