CC De Abdij organiseert digitale concerten


Tutu Puoane en Ewout Pierreux/Jimmy Colman & Band


Geraardsbergen. Het is al even geleden dat CC De Abdij jullie mocht verwelkomen in de zaal, en wanneer de spots weer écht aan zullen gaan, blijft een vraagteken. CC De Abdij zorgt graag voor een alternatief: 2 bands beklimmen in het Arjaantheater w él het podium, maar zonder een publiek. Enkel de camera’s draaien. En wat die camera’s draaien, krijg je te zien op donderdag 25 maart en op woensdag 21 april.

  • Stem vanaf donderdag 25 maart om 21 uur af op www.ccdeabdij.be en bekijk het concert ‘Music & Words’ met Tutu Puoane en Ewout Pierreux!

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika. Tutu herontdekte enkele jaren geleden haar liefde voor po ëzie, en gaat in Music & Words’ samen met Ewout Pierreux, op zoek naar de samensmelting van poëzie en muziek. Tutu koos voor dit programma werk van vrouwelijke dichters en zet ze op muziek. Je kan dit concert doorlopend bekijken tot zaterdag 27 maart, 21 uur.

  • Stem vanaf woensdag 21 april om 20 uur af op www.ccdeabdij.be en bekijk het concert ‘Minneapolis’ ‘met Jimmy Colman & Band!

In ‘Minneapolis’ nemen Jimmy Colman, Janne Blommaert & band jullie mee in een ‘roadtribute’ langsheen Prince zijn hoogdagen. Iedereen kent zijn befaamde hits Purple Rain, 1999, A Kiss, Cream en Little Red Corvette. Maar Prince schreef ook ontelbare songs voor andere artiesten. Chaka Khan, Sheena Easton, Stevie Nicks, Sinead O’Connor, Alicia Keys, Sheila E, Carmen Electra,… hun pareltjes van de hand van Prince komen aan bod in ‘Minneapolis’, als waar eerbetoon aan Prince, die op 21 april 2021 exact 5 jaar geleden zijn aardse bestaan voor de eeuwigheid ruilde. Met: Peter Ryckeboer, Yannick De Clerck, Thibaut Talpe, Steven De Smedt, Elias Storme, Jimmy Colman, Janne Blommaert.

Je kan dit concert doorlopend bekijken tot zondag 25 april, 21 uur.

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen in het programma en check onze website www.ccdeabdij.be of schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief via https://www.ccdeabdij.be/nieuwsbrieven/inschrijven.