Online praatcaf é duaal leren met GO! Atheneum Geraardsbergen


Geraardsbergen. Hoe bezorg je laatstejaarsstudenten in deze complexe tijden een mentale boost en toon je dat hun inzet wordt gewaardeerd? Het core team Duaal leren van het GO! Atheneum Geraardsbergen boog zich over deze gedachte en organiseerde voor de leerlingen die werken en studeren combineren een ‘online praatcaf é’.

“De dag van het praatcaf é kregen alle leerlingen en vakleerkrachten een uitnodiging en een pakketje met een drankje en een versnapering. Om 17.00 uur logde iedereen in. Pakketjes werden open gemaakt, leerlingen maakten kennis met elkaar over onze verschillende richtingen Duaal leren heen en nieuwe idee ën werden geboren. Iedereen genoot duidelijk van het digitale weerzien,” licht Liesbeth Venneman (trajectbegeleider) toe.

Directeur Brecht Persoons vult verder aan: “Uit de enthousiaste feedback van zowel de leerlingen als vakleerkrachten nadien kunnen we afleiden dat het praatcaf é een succes was! Als school mogen we het welbevinden van leerlingen in deze coronatijden niet uit het oog verliezen. Aangezien de leerlingen Duaal leren meer tijd op de werkvloer dan op school doorbrengen, proberen we hen door initiatieven als deze toch even samen te brengen met leeftijdsgenoten en motiveren we hen om met elkaar en met leerkrachten in dialoog te gaan op een informele manier.”

De school, en in het bijzonder het team Duaal leren, hoopt de aanzet te hebben gegeven tot mogelijkheden om jonge mensen in tijden van onzekerheid zeker niet te vergeten en samen te brengen voor een gezellig contact.

X