Lierde ondersteunt provinciale informatiecampagne voor hergebruik van vrijgekomen hoeves.

Provincie Oost-Vlaanderen wil via de informatiecampagne ‘Hoeve met perspectief’ de aandacht vestigen op vrijkomende hoeves en het hergebruik van deze voor de landbouw. De gemeente Lierde ondersteunt deze campagne en plaatst als eerste een infozuil.

Jaarlijks komen heel wat landbouwsites vrij waarin de landbouwactiviteit al dan niet tijdelijk wordt stopgezet. In heel wat van deze sites ontwikkelen zich vaak nieuwe functies of activiteiten die meestal niet meer gelinkt zijn aan professionele landbouw. Op deze manier vormen de hoeves een motor tot verdere verstedelijking van het platteland.

De Provincie Oost-Vlaanderen is daarom gestart met de informatiecampagne ‘Hoeve met perspectief’ en plaatste een eerste informatiezuil in het gemeentehuis van de gemeente Lierde.  Via een webtool kunnen geïnteresseerden stap voor stap nagaan hoe het gebruik van een hoeve kan bijdragen aan de omgeving met respect voor natuur, maatschappij en landbouw.

Gemeente Lierde neemt zelf ook deel aan het begeleidingstraject van de  Provincie Oost-Vlaanderen waarbij deze ondersteuning biedt aan gemeenten bij het opmaken van een visie en toetsingkader rond het hergebruik van hoeves.

“Dankzij de informatiecampagne en het begeleidingstraject hopen wij zo ook in onze gemeente een optimaal hergebruik van vrijgekomen hoeves te kunnen verzekeren.” zegt burgemeester Jurgen Soetens.

Schepen André Eeman vult hierbij aan dat de kwaliteit van het landschap en het optimaal functioneren van de landbouwbedrijven hierbij voorop staan.

Leentje Grillaert (Provincie Oost-Vlaanderen), schepen André Eeman en burgemeester Jurgen Soetens.                                 (foto: dienst communicatie Lierde)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X