Stop homofobie

Oproep om regenboogvlag te hijsen

Geweld tegen personen omwille van hun geslacht of geaardheid. Het kan niet. Het mag niet. Nooit. Daar zijn we het allemaal over eens. Sommige individuen in onze maatschappij denken daar helaas soms nog anders over. (R17, foto DDL)
‘Gebeurtenissen zoals dit weekend in Beveren tonen helaas aan dat er nog werk aan de winkel is. We zijn het er in onze partijprogramma’s allen over eens dat haat tegen personen niet kan. We moeten signalen blijven sturen dat iedereen evenwaardig is in onze maatschappij. En in onze gemeente. Jaarlijks hangen we rond 17 mei de regenboogvlag op aan het gemeentehuis. De gebeurtenissen van dit weekend rechtvaardigen om ook deze week eenzelfde signaal te geven aan onze inwoners’. Daarom stelt Open Vld plus Oosterzele voor om ook deze week de regenboogvlag te hijsen aan het gemeentehuis, met de duidelijke oproep om homofobie te stoppen en elkaar te respecteren.