Willy Sommers treedt op in Zottegemse woon-zorgcentra

De bewoners van de Zottegemse woon-zorgcentra genoten dinsdag van een livestream optreden van Willy – Laat de zon in je hart – Sommers. Het ging om een initiatief van CC Zoetegem.

Het optreden werd gelivestreamd in het WZC en DVC Egmont, WZC en DVC De Bron, WZC De Vlamme en WZC Bruggenpark. Dankzij de samenwerking tussen CC Zoetegem en de woonzorgcentra konden bewoners volop en veilig genieten van het virtueel optreden.   CC Zoetegem werkte voor dit project samen met 25 andere cultuurhuizen in Vlaanderen. Het Liers Cultuurcentrum organiseerde het optreden en van daaruit werd het live optreden gestreamd naar meer dan 80 zorginstellingen. CC Zoetegem en de woonzorgcentra zorgden voor een echte cultuurbeleving, zelfs vanop afstand en gebruikten hun expertise om de sfeer compleet te maken. Zo was er een publieksopwarmer, werden er flyers en affiches verdeeld en iemand scheurde zelfs tickets bij het binnenkomen. CC Zoetegem zorgde ook voor alle technische ondersteuning.

Met initiatieven zoals dit wil CC Zoetegem de kans geven aan oudere, minder mobiele senioren om te genieten van cultuur, ook in coronatijden. Heel wat van hen kunnen de veilige omgeving van hun woonzorgcentrum niet verlaten. Maar dat betekent niet dat ze zich willen isoleren, integendeel. Ook onze senioren blijven geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt en in culturele ontspanning.
Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) speelt als initiatiefnemer in op die behoefte met een livestreamaanbod, en CC Zoetegem sluit zich daar enthousiast bij aan.

X