De politie schreef vorig jaar in Geraardsbergen 279 coronaboetes uit…

Meeste boetes voor mensen die het samenscholingsverbod niet naleefden


Vlaanderen/Geraardsbergen. Volgens het Nieuwsblad heeft de politie vorig jaar in Brussel en Vlaanderen 127.505  coronaboetes uitgeschreven. Met zijn 279 boetes doet Geraardsbergen het een stuk beter dan Ninove. Opvallend is dat de landelijke gemeenten Lierde en Galmaarden weinig coronaboetes hebben uitgeschreven.

Volgens het Nieuwsblad heeft de politie vorig jaar in Brussel en Vlaanderen 127.505  coronaboetes uitgeschreven. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waren er dat 38.688 (1 boete per 31,25 inwoners) en voor Vlaanderen 88.817 (1 boete per 74,3 inwoners). In Oost-Vlaanderen werden er 23.846 boetes uitgeschreven, of 1 boete per 63,5 inwoners.

In Geraardsbergen werden er 279 boetes uitgeschreven, of 1 boete per 118 inwoners. Daarmee doet de Oudenbergstad het een stuk beter dan Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In de politiezone Geraardsbergen-Lierde werden de meeste boetes gegeven aan mensen die het samenscholingsverbod niet naleefden. Woordvoerder Karolien de Turck: ‘We hebben een groot skatepark waar jongeren samenkomen en vaak was dat met meer dan vier. En ook in het centrum van Geraardsbergen hebben we groepjes mensen die met te veel samenkomen. Daarnaast werden veel boetes uitgeschreven voor het maken van niet-essenti ële verplaatsingen en het overtreden van de nachtklok.’

Ninove doet het met 745 coronaboetes een stuk minder goed. Daarmee schrijft de politie 1 boete per 52,3 bewoners uit. Brakel strandt op 114 (1 per 130 inwoners). De landelijke gemeenten Lierde (17 of 1 boete per 382,3 inwoners) en Galmaarden (22 of 1 boete per 371 inwoners) doen het opvallend goed.

Julien Borremans