Opnieuw te veel alcohol en drugs achter het stuur


Geraardsbergen/Lierde. De verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield zaterdag 6 en zondag 7 maart verschillende controles op het grondgebied Geraardsbergen en Lierde.  Van de 84 ademtesten  die werden afgenomen, bliezen drie bestuurders positief en 2 alarm. Twee andere bestuurders moesten na een positieve ademtest hun rijbewijs indienen voor respectievelijk drie en zes uren.

Van de vijf afgenomen testen Drugs in het verkeer waren er 3 positief.  Twee reden met een voorlopig rijbewijs. De andere droeg eveneens geen veiligheidsgordel.   De beide rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen.    De  motorfiets van de derde positieve  bestuurder  werd in beslag genomen.

Ook werden er 2 onmiddellijke inningen en 1 proces-verbaal opgemaakt voor kinderen die niet of niet correct vastgeklikt waren. Een bestuurder die rookte in het voertuig in het bijzijn van kinderen kreeg ook een proces-verbaal.

Verder werd er nog een onmiddellijke inning opgemaakt voor een bestuurder van een Pools voertuig die nog een snelheidsboete had openstaan. Bovendien maakte hij gebruik van zijn GSM achter het stuur en voldeden zijn banden niet meer aan de technische eisen.

X