Stad Geraardsbergen investeert fors in renovatie woningen. Premie tot €12.500


Geraardsbergen. ‘Het lokaal bestuur van Geraardsbergen zet sterk in op wonen en huisvesting. Dat bewijzen de meer dan 25 acties uit het actieplan ‘Thuis in je huis’. Eigenaars-bewoners van woningen worden aangemoedigd en financieel ondersteund om de kwaliteit van hun woning te verbeteren en de leefbaarheid van straten, wijken,… te verhogen’, zegt schepen van sociale zaken, welzijn en huisvesting David Larmuseau.

E én van deze acties is het ontwikkelen van twee nieuwe premies. Er wordt hiervoor jaarlijks €750 000 voorzien of €3.750.000 voor de komende vijf jaar. Enerzijds is er een premie die inzet op gevelverfraaiing, anderzijds is er een premie die inzet op het verhogen/ontwikkelen van het basiscomfort in bestaande woningen.

Premie voor gevelverfraaiing
Met deze premie zal de buitenkant van een woning kunnen aangepakt worden, zeg maar de straatkant. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over het vervangen van oude, versleten ramen en deuren maar evengoed kan het hier gaan om het reinigen of herschilderen van de bestaande gevelpartij. Wil je bijvoorbeeld je gevel isoleren en daarna opnieuw bekleden, ook dit kan in aanmerking komen. Voor eigenaar-bewoners is het bedrag van de premie vastgesteld op 50% van de kostprijs van de uitgevoerde werken en/of aankoop van materialen (incl. BTW) met een maximaal bedrag van €12.500.

Premie voor basiscomfort
Ook deze premie richt zich naar eigenaars-bewoners en houdt rekening met een inkomensgrens. Het lokaal bestuur wil ervoor zorgen dat elke woning in Geraardsbergen beschikt over een minimum aan comfort. Deze premie ondersteunt onder andere investeringen in dakwerken, in technische installaties of elektriciteitswerken. Evengoed komen werkzaamheden om vocht in de woning te bestrijden, in aanmerking. De grootte van deze premie is afhankelijk van de beginsituatie van de woning.

Praktisch
Deze twee nieuwe premies zijn combineerbaar met alle reeds bestaande Vlaamse en Federale premies maar het maximum bedrag aan premie dat je voor een bepaalde investering kan krijgen is wel begrensd.

Alle voorwaarden om voor deze premies in aanmerking te komen en andere informatie kan je vinden op de website van Geraardsbergen op de pagina’s:

https://www.geraardsbergen.be/gevelverfraaiing

https://www.geraardsbergen.be/basiscomfort