Foto's © dvp (links), Simon Lejeune (midden) en Kerknet (rechts)

Meer taken voor Zottegemse deken, oud-onderpastoor overleden

Ingevolge het verzoek van zijn collega-pastoor Herbert Vandersmissen (39, foto midden) aan bisschop Lode Van Hecke om van zijn priesterambt te worden ontheven, is het takenpakket van Zottegems pastoor-deken Hans Vandenholen sinds kort (opnieuw) uitgebreid. Amper twee jaar na zijn aanstelling heeft eerstgenoemde beslist om ontslag te nemen als pastoor van de Livinusparochie Herzele/Sint-Lievens-Houtem, omwille van persoonlijke redenen.

Op maart 9 maart ll. aanvaardde de Gentse bisschop zijn ontslag en vroeg aan Herbert Vandersmissen om tot eind juni “een tijd van onderscheiding” te nemen (zo klinkt het officieel). Tegelijk benoemde hij, in afwachting van de aanstelling van een nieuwe pastoor voor de Livinusparochie, E.H. Hans Vandenholen (56, foto links) tot moderator en parochieadministrator van Herzele/Sint-Lievens-Houtem, met behoud van de opdracht die de Zottegemse deken reeds heeft sinds begin 2019. Toen kreeg hij ook al de pastorale zorg voor alle twaalf parochies van Groot-Zottegem toevertrouwd na het vertrek van E.H. Paul De Neve die tevoren nog pastoor van Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove en Sint-Maria-Oudenhove was maar in december 2018 benoemd werd tot rector van het heiligdom O.-L.-Vrouw van Lourdes in Oostakker.

OVERLIJDEN

Op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis in zijn woonplaats Oudenaarde is op 5 maart ll. E.H. Roland Van Rostenberge overleden aan de gevolgen van Covid-19-besmetting. Van juni 1962 tot juli 1967 was hij onderpastoor in Sint-Maria-Oudenhove. Sinds 1 januari 2007 was hij priester op rust. E.H. Roland Van Rostenberge (foto rechts) werd 84 jaar en was onder de pseudoniem Rovaro ook bekend als kunstenaar.