Neos Zottegem pakt uit met een originele lenteactiviteit: “Toeren rond elf Torens”

Neos Zottegem pakt uit met een originele lenteactiviteit met  elf boeiende en leuke wandelzoektochten die starten onder de torens van elke deelgemeente van Zottegem.


Zottegem heeft 12 kerktorens maar Bevegem is geen deelgemeente.

Neos Zottegem is een seniorenvereniging met ongeveer 250 leden en viert volgend jaar zijn 40ste verjaardag. Neos staat voor NEtwerk van Ondernemende Senioren. In deze bizarre coronatijd wil deze seniorengroep uitpakken met een onuitgegeven Zottegems initiatief: ”Toeren rond elf Torens”.

11 tochten ontwerpen, 11 uitgeschreven wandelingen 11 zoektochten bundelen in één brochure is al een hele onderneming op zich.

Neos Zottegem is zich bewust dat rond die elf torens heel wat te beleven valt. Er zijn in het centrum en die lieve dorpjes nog zoveel zaken te ontdekken waar men al eens achteloos aan voorbij loopt.

Neos Zottegem wil met dit initiatief alle 55-plussers bereiken. Men moet geen lid zijn van Neos om kunnen deel te nemen aan die coronavrije zoektochten. Elke 55-plusser is zeer welkom.

Met dit initiatief “Toeren rond elf Torens” wil Neos Zottegem aan alle 55-plussers een gevarieerd programma aanbieden van wandelen, bewegen, ontmoeten, ontdekken, ontspannen maar vooral gezond genieten.

Praktisch:

Deze lentetochten starten op 21 maart, het begin van de lente, en lopen tot 31 mei 2021
Haast een hele lente de tijd om mooie hoekjes te ontdekken en ondertussen de natuur helemaal zien herboren worden.
De afstanden liggen tussen 3,5 km en 5 km per tocht, gecombineerd met een aantal leuke vragen, met fotozoekertjes, kortom, een zeer gevarieerd palet.
De winnaar mag rekenen op een waardebon van 100 euro, geschonken door de Stad Zottegem. Naast deze hoofdprijs zijn nog meer waardevolle prijzen te winnen.
Waardevol is eveneens: Voor een minimumbedrag ontvang je een maximum gezonde ontspanning in deze bizarre coronatijd.

Er zijn twee versies van deze wandelzoektochten te verkrijgen:

  • De digitale versie: Inschrijven via chris.desaveur@neosvzw.be en 5 euro overschrijven op rekening BE74 1030 2504 9007 van Neos Zottegem met vermelding “11 Torens”. Na ontvangst van het bedrag wordt een link van de brochure doorgestuurd naar het mailadres van de inschrijver.
  • De papieren versie van deze brochure is te koop aan 8 euro in Dienst Toerisme Markt 1 te Zottegem.

Elf torens, elf mooie startplaatsen, elf onuitgegeven toeren, kortom “Toeren rond elf Torens”.