Gemeentelijke basisschool De Kleine Planeet tijdelijk gesloten

“Na positieve corona-testen van leerkrachten en gelet op de mogelijke risico’s werd in overleg met het CLB en de school beslist om de gemeentelijke basisschool De Kleine Planeet te sluiten en dit tot en met woensdag 24 maart.

De school zal dus ten vroegste heropenen op donderdag 25 maart, afhankelijk van de testresultaten. Alle leerkrachten zullen worden getest,” zegt burgemeester Jenne De Potter. De ouders van de leerlingen worden op de hoogte gesteld door de directie en de leerkrachten. Er wordt voorzien in afstandsonderwijs. Als gevolg hiervan wordt tijdelijk en dit tot en met zaterdag 20 maart ook de vestigingsplaats aan de Firmin Bogaertstraat van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) die in hetzelfde gebouw gehuisvest is, gesloten.

Dit werd besloten in overleg met de preventieadviseur en het stadsbestuur. Alle leerlingen worden verwittigd en er wordt zoveel mogelijk over gegaan tot online lessen. “Bedankt voor het begrip. De boodschap blijft om waakzaam te zijn en de maatregelen zo strikt mogelijk te volgen,” besluit burgemeester De Potter.