Geraardsbergen deelde vorige maand al mondmaskers uit aan leerlingen vijfde en zesde leerjaar


Geraardsbergen. Doordat het aantal besmettingen in scholen overal sterk stijgt, heeft minister van Onderwijs Ben Weyts besloten tot een mondmaskerplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen heeft vorige maand al 2 stoffen mondmaskers laten bedelen aan elk schoolkind uit het vijfde en zesde leerjaar. Dit om de leerlingen zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

“Virologen waren al veel langer voorstander van mondmaskers in het 5e en 6e leerjaar. Nadat Geraardsbergen begin dit jaar geconfronteerd werd met een reeks corona-uitbraken in de lagere scholen hebben we binnen het lokaal bestuur meteen besloten om de leerlingen uit de derde graad van het lager onderwijs 2 stoffen mondmaskers te schenken. Hoewel de maskers toen vooral sensibiliserend en niet verplicht waren, zijn we blij dat we proactief die beslissing hebben genomen”, zegt burgemeester Guido de Padt.

Het gaat over een 800-tal leerlingen die elk 2 stoffen maskers hebben gekregen. Eind vorig jaar kreeg ook elke leerling uit het secundair onderwijs al 2 stoffen mondmaskers. Zowel de scholen als de kinderen werden betrokken bij het initiatief. Via de sociale mediapagina’s van de Giesbaargse Jeugd, Lokaal Bestuur Geraardsbergen en Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde konden ze stemmen op hun favoriete quote. “Geef mij ruimte” en “’k Ben briljant, elegant én ik hou afstand” kwamen onder meer als favoriet naar boven. Deze quotes werden dan ook afgedrukt op de maskers.