Na De Kleine Planeet doet nu ook De Smidse de deuren dicht

Na De Kleine Planeet werd door de stad Zottegem gisteren ook beslist om zusterschool De Smidse in Erwetegem te sluiten. Het gaat om een preventieve maatregel.

De Kleine Planeet werd gesloten na een corona-uitbraak bij de leerkrachten, lees meer via deze link.  Het gaat om een tijdelijke sluiting tot en met minstens woensdag 24 maart. In de stedelijke basisschool De Smidse gaat het om beperktere, donderdag 19 en vrijdag 19 maart, preventieve sluiting.

“In navolging van de positieve corona-testen van enkele leerkrachten van De Kleine Planeet gaan hun collega’s, als hoog-risico contact, in quarantaine en worden de leerkrachten getest. Verschillende leerkrachten geven les op beide scholen en die situatie dwingt ons ertoe om ook De Smidse preventief en om organisatorische redenen te sluiten,” legt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) uit. “Wanneer de school kan heropenen, is afhankelijk van de testresultaten en van het beschikbare personeel (dat al dan niet in quarantaine moet of niet positief testte). Ten laatste zaterdagvoormiddag wordt hierover gecommuniceerd, als alle resultaten gekend zijn en na verder overleg. We beseffen dat de sluiting van de school voor veel werkende ouders allesbehalve vanzelfsprekend is. We hopen op ieders begrip dat de feiten ons jammer genoeg verplichten tot kordaat ingrijpen. Hopelijk kunnen we zo de situatie onder controle houden en kan er zo snel mogelijk veilig herstart worden.”