SONY DSC

Wandelzoektocht Rondneuzen in Roborst & Rozebeke

 

De dienst toerisme van het lokaal bestuur Zwalm trapt het toeristisch seizoen op gang met een gloednieuwe wandelzoektocht.
Tussen zaterdag 20 maart en zondag 2 mei kunnen deelnemers rondneuzen in de Zwalmse deelgemeenten Roborst en Rozebeke langsheen een parcours van 7,2 km.

De beste speurneuzen maken na afloop kans op een pakket vol lekkers om de streek nog beter te leren kennen.

 

Coronaveilige activiteit

 

Omwille van de coronacrisis zijn heel wat activiteiten en evenementen nog steeds afgelast. In de buitenlucht genieten van al het moois dat Zwalm te bieden heeft, is echter nog altijd mogelijk.

Daarom stippelde de dienst toerisme een gloednieuwe wandelzoektocht uit. Via een parcours van 7,2 km maak je als deelnemer kennis met de deelgemeenten Roborst en Rozebeke in het zuiden van de gemeente.

De route maakt zowel gebruik van verharde als onverharde wegen, waardoor ze niet geschikt is voor rolstoelgebruikers of kinderwagens en stevig schoeisel zeker aangewezen is.

Naast genieten van leuke plekjes en weidse uitzichten zullen de deelnemers ook heel wat interessante weetjes kunnen vergaren over beide dorpen.

De wandelzoektocht start aan parking Sint-Anna in Rozebeke, die zowel met de wagen als het openbaar vervoer vlot te bereiken is.

 

Wedstrijd

 

De drie beste speurneuzen maken na afloop van de wedstrijd kans op een pakket vol lekkers om de streek nog beter te leren kennen. Deelnemers kunnen hun antwoordformulier tot en met 02/05/2021 deponeren in de brievenbus van het gemeentehuis, doormailen naar toerisme@zwalm.be of invullen via een online formulier. De volledige brochure met routeplan, alle vragen en het antwoordformulier kan je terugvinden op www.zwalm.be/wandelzoektocht. Wie liever een papieren exemplaar wenst op te halen, kan dit doen in het gemeentehuis, de bibliotheek, de sporthal of het Streekpunt.

Het lokaal bestuur wenst alle deelnemers alvast veel succes, maar bovenal een leuke namiddag in onze mooie streek.