Zwerfkeien gespot in Lierde.

De Lierdse “Dienst vrije tijd” zit zeker niet stil en probeert in deze bizarre tijden op allerhande manieren de bevolking leuke coronaproef activiteiten aan te bieden.

Zo werden er eind vorige maand ruim tweehonderd gekleurde en genummerde keitjes over het grondgebied van de gemeente verspreid.

Deze keitoffe zwerfkeien werden op het krokuskamp door de kindjes geverfd, genummerd van 001 tot 200 en voorzien van de tekst “Keitof Lierde”.

Bedoeling is dat jong en oud naar deze keitjes op zoek gaat .

Wat doe je als je zulke zwerfkei vindt?

Neem het keitje mee, leg het op een andere plaats zoals bv. een kapelletje, bank of standbeeld. Leg ze zeer zichtbaar zodat ze kunnen gevonden worden, maar zeker niet op gevaarlijke plaatsen zoals bv. een drukke weg. Kinderen die mee naar zwerfkeitjes zoeken zijn over het algemeen zeer enthousiast waardoor ze dikwijls geen gevaar zien en recht op het keitje afgaan.

Maak hierna een foto van het keitje en zijn nieuwe omgeving en plaats deze foto op de facebook pagina KEITOF Lierde (https://www.facebook.com/groups/431115924633845).

Bij de foto kan je dan ook nog eens extra vermelden waar je de kei vond en waar hij naartoe ging.

Oproep aan de Keispotters.

Door een ganse maand in weer en wind gelegen te hebben is het merendeel van de zwerfkeitjes zijn kleurtje verloren. Ze zijn echter nog wel te herkennen daar de tekst “Keitof Lierde” en het nummer nog steeds goed zichtbaar zijn.

De “Dienst vrije tijd” wil samen met de Paashaas en zijn hulpje deze keitjes terug in een fleurig jasje stoppen en ze voorzien van een laagje vernis om ze tegen regen te beschermen. Daarom worden alle Keispotters verzocht om voor 5 april 2021, op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag, zoveel mogelijk keitjes binnen te brengen in Sporthal De Zandloper.

Als alle keitjes een nieuw jasje kregen zal de Paashaas en zijn hulpje ze opnieuw over de gemeente rondstrooien en kan de speurtocht herbeginnen.

 

   

X