Illustratieve afbeelding © Steve Buissinne via Pixabay

Zottegemnaar voor de rechtbank wegens verkoop harddrugs aan minderjarigen

Een jonge Zottegemnaar diende zich vandaag in de correctionele rechtbank van Oudenaarde te verantwoorden omdat hij onder andere xtc, speed en ketamine verkocht aan minderjarigen.

Het ging om een themazitting rond allerhande drugsmisdrijven waarbij zo’n twintig beklaagden zich dienden te verantwoorden. Ze dienden zich te verantwoorden voor het bezit, dealen en gebruik van allerhanden (hard)drugs. Met de themazitting wil het parket Oost-Vlaanderen benadrukken dat   drugsgebruik niet zonder gevaar is en niet onbestraft blijft. “Drugs is niet alleen bijzonder verslavend, maar veroorzaakt zelfs bij beperkt gebruik al op korte termijn heel wat schade aan de gezondheid: hartklachten, hoge bloeddruk, hersenschade, depressie tot zelfs de dood”, aldus het parket.

Een van de beklaagden was een zwangere vrouw die cocaïne gebruikte terwijl ze hoogzwanger was. Zij riskeert een gevangenisstraf van 15 maanden. En een man uit Kruisem werd tijdens een douanecontrole betrapt op het bezit van 26 gram cannabis. De advocaat van de Zottegemnaar die onder andere xtc, speed en ketamine verkocht aan minderjarigen wierp op dat zijn cli ënt ondertussen een opleiding volgt waarmee hij in het onderwijs aan de slag zou kunnen gaan. Uitspraken volgen op 19 april.

Bron Het Nieuwsblad: lees meer via deze link