Oosterzele annuleert activiteiten paasvakantie

Enkel noodopvang

Het is nog altijd kommer en kwel met corona. De nieuwe coronacijfers bevestigen het, versoepelingen komen er niet aan. Veel groepen lijden onder corona, de jeugd het meest. Er was een sprankeltje hoop voor de paasvakantie, nieuwe richtlijnen gooien roet in het eten. Het gemeentebestuur nam een wijs besluit, na grondig overleg werd besloten de sportkampen, de speelpleinwerking als Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Het Vinkemolentje te annuleren tijdens de paasvakantie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Onder de nieuwe richtlijnen is het niet mogelijk om het vooropgestelde aanbod te voorzien. Een zeer bittere pil voor de begeleidsters, speelpleinmonitoren en medewerkers die alles in het werk wilden stellen om in deze bizarre tijden de kinderen toch een leuke vakantie te bezorgen.
Schepen voor Sport en Jeugd Elsy De Wilde: “We merken dat in deze fase van de pandemie de voorkeur gaat naar het openhouden van scholen. Daarom lijkt het ons, naast de vooropgestelde regels, ook niet verstandig om tijdens de vakantieperiode kinderen van verschillende scholen te gaan mixen. We begrijpen dat dit voor veel kinderen ontgoochelend is en dit voor de ouders heel wat praktische en organisatorische problemen met zich mee kan brengen. Dit is dan ook een beslissing die we niet graag nemen, maar waar we ons wel toe genoodzaakt zien.”
Ouders die al ingeschreven en betaald hadden voor het sportkamp en speelplein krijgen het betaalde inschrijvingsgeld terugbetaald. Betrokken ouders werden persoonlijk op de hoogte gebracht.
Tijdens de paasvakantie voorziet het gemeentebestuur noodopvang, volgens de huidige coronarichtlijnen van het Agentschap Opgroeien. De noodopvang vindt plaats van 7 tot 18 uur (locatie later te bepalen). Deze noodopvang is gratis en enkel voor: kinderen van wie beide ouders een job in een cruciale sector uitoefenen (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie, …) en voor wie telewerk niet mogelijk is. kinderen van alleenstaande ouders met een job in een cruciale sector. (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie, …) en voor wie telewerk niet mogelijk is.

Kinderen in een kwetsbare thuissituatie
Beide ouders of alleenstaande ouders moeten als bewijs een attest van de werkgever voorleggen. Via het inschrijvingsprogramma i-school is een blanco werkgeversattest beschikbaar; ook een attest van de werkgever zelf is geldig.

Inschrijven voor de noodopvang tijdens de eerste week van de paasvakantie kan tot zondag 28 maart; voor de tweede week van de paasvakantie kan dat tot zondag 4 april. Inschrijven kan via nancy.eliano@oosterzele.be. Reporter 17