Zottegem maakt wegen vrij voor E3 Binck Bank Classic

Komende vrijdag 26 maart staat de E3 Binck Bank Classic op de internationale wielerkalender en als de coronamaatregelen geen stokken in de wielen steken, dan zal deze World Tour-wedstrijd, met start (om 12u15) en aankomst in Harelbeke, ook een tiental kilometer over Zottegemse wegen rijden.

Met al 42 km in de benen zullen de renners komende van Roborst (Borstekouterstraat) via de Paddestraat, Lieve-Heerstraat, Provinciebaan, Lippenseweg, Elenestraat, Bruggenhoek, Buke, Ter Kameren, Gentsesteenweg en Leenstraat koers zetten naar Herzele. Het gemiddelde uurschema voorziet deze doortocht tussen 13u20 en 13u40 en met het oog op een veilige passage zal er dan van 11u15 tot 14u15 in die straten (of het gedeelte ervan dat van voormeld parcours deel uitmaakt) niet mogen geparkeerd worden op de rijweg. Ook zal van 12u15 tot 14u15 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Paddestraat (alleen toegelaten richting Romeins Plein) en in de Lippenseweg (richting Elenestraat).

Wij herinneren ook aan de richtlijnen die Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter uitvaardigde in verband met wielerwedstrijden tijdens deze coronacrisis. Daarbij wordt verboden dat er publiek gaat postvatten op de hellingen en/of in de kasseizones. Voor wie zich toch langs het parcours moet begeven, is het dragen van een mondmasker verplicht.