Stoutmoedige inbraak in Munkzwalm op klaarlichte dag

Gisterenochtend iets over half tien is er een stoutmoedige inbraak gepleegd aan de Lijsterbeslaan   in Munkzwalm ( City2-wijk). Deze straat ligt vlak bij het station van Munkzwalm. Een man van vreemde origine stapte er van de trein (9u29) richting Oudenaarde langs de Spoorweglaan. De man gedroeg zich verdacht en is de wijk ingelopen en   door verschillende bewoners   opgemerkt omdat hij in ieder huis binnenkeek. De dader   had een groot gestalte en was in het zwart gekleed. Omstreeks 9u40 is de bewoonster van een woning aan de Lijsterbeslaan met haar wagen van haar oprit gereden en heeft zo de vermoedelijke dader gekruist een 50m van haar woning. Rond 9u55 is de Zwalmse terug thuisgekomen en zag onmiddellijk door haar achterraam dat er een zijraam van haar kamer was ingeslagen met een dal. Door de snelle thuiskomst van de vrouw is de dader gevlucht via de achterkant bij buren en via een weide met paarden die uitkomt op de Astridstraat. Dat is ook bevestigd door mensen die het gezien hebben. Vanuit de Astridstaat is hij via de Spoorweglaan naar het station gestapt waar hij de politie heeft zien staan aan de woning en is dan over de sporen gelopen waar hij de trein onmiddellijk kon nemen richting Zottegem van 10u32. (kant Sportlaan). De slaapkamer van de woning aan de Lijsterbeslaan werd volledig doorzocht door de dader maar hij is hals over kop moeten vluchten zodat er geen buit was.

Vermoedelijk worden de camerabeelden nagekeken in de verschillende stations waar de man is uitgestapt. Mogelijks past deze man deze praktijken nog toe in de buurt van stations.

Wie meer weet kan altijd info doorspelen aan de politie.