Ludo: “Lock everybody op, behalve alleenstaanden!”

“Ludo heeft geen internet. Voor de lockdown kreeg hij zijn kromme opvattingen nog verkocht aan de toog van Caf é De Welkom. Uit bittere noodzaak neemt ook Ludo nu zijn toevlucht tot het medium dat hij sinds jaar en dag minacht: sociale media.  Ludo praat. Wij noteren.”

 

Nuus: ”Dag Ludo. Ik heb begrepen dat jij voor een compleet nieuwe lockdown wil gaan? “Lock everybody op, behalve alleenstaanden”. Fijne slogan, maar gaan we op die manier COVID temmen?”

Ludo: “Absoluut niet. En dat hoeft ook niet. Maar het is wel de enige manier om opnieuw tot een sterk Vlaams volk te komen en ons klaar te stomen voor volgende pandemie ën. Want laten we eerlijk zijn. Als er één ding duidelijk geworden is tijdens deze bange en trage dagen, dan wel dat we een bende seuten geworden zijn. Vooral jongeren tussen de 5 en 35 hebben blijkbaar last van overmatig zelfbeklag en kleine kwaaltjes. En dat is enkel en alleen te wijten aan geboorteplanning”.

Nuus: “Ik hoor het in Keulen donderen en als ik me niet vergis nog net iets verder ook?”

Ludo: “Wel eigenlijk is het simpel. Vergelijk het met een wagen waar je jaren voor gespaard hebt en die uiteindelijk blijkt tegen te vallen. Net zo met kinderen. Geplande kinderen vallen doorgaans harder tegen, en voldoen minder aan hooggespannen verwachtingen, dan kinderen die per ongeluk geconcipieerd werden in de keuken van Caf é De Reisduif of op de achterbank van een matige vierdeurs. En die latente teleurstelling straalt dan weer af op het opgroeiend kind. Een kind verwekt in een zweem van liters witte wijn en bijhorende “romantique plastique” wordt bij de geboorte meestal aanvaard als “een dikke meevaller”, gezien de omstandigheden. En aangezien tevreden ouders tevreden kinderen, blablablabla,…U vult zelf wel aan”.

Nuus: “Daar blijkt inderdaad geen speld tussen te krijgen. En hoe zou je dat dan aanpakken?”

Ludo: “Simpel. Sluit alle scholen. Zo zijn alle kinderen van straat en dwing je ook alle bijhorende ouders tot huisarrest. Open de horeca en maak die enkel toegankelijk voor alleenstaanden. Aangezien die nu al een jaar in beperkte bubbel leven, zullen een paar flessen gefermenteerde most volstaan om binnen het jaar een stortvloed aan ongewenste zwangerschappen, met bijhorende ongewenste kinderen, te garanderen. En zoals hierboven reeds uitgelegd vallen ongewenste kinderen doorgaans behoorlijk mee, gezien de omstandigheden. Enkel zo zullen we weer tot een weerbaar en sterk eigen volk komen”.

Nuus: “En zo wil je alsnog proberen deze pandemie te bedwingen?”

Ludo: “Ik vrees dat deze pandemie een uitgemaakte zaak is. Laten we ons nu vooral focussen op de toekomst. En moest mijn theorie niet kloppen, dan hebben we ons toch maar goed geamuseerd. En dat is ook altijd mooi meegenomen, niet waar”.

Nuus: “Zo is dat! Lock everybody op! Ludo for president!”