Radio Mfm reageert…


Geraardsbergen/Zottegem. Naar aanleiding van een artikel in Nuus bracht radio Mfm op zondag 28 maart een interview met Reza Mohammadi (Open Vld). De medewerkers van radio Mfm waren niet er blij met een deel van de inhoud van het artikel en vragen een rechtzetting. In het artikel hadden we geschreven dat er na het interview geen tijd meer was voor Nuus om op de inhoud van het interview te reageren. De medewerkers van radio Mfm hadden Nuus duidelijk laten weten dat er wel mogelijkheid was om te reageren. Op dit aanbod werd door Nuus niet ingegaan. Radio Mfm: ‘Dit is niet correct en trekt de integriteit van de radio in twijfel. Wanneer hij zegt niet telefonisch te reageren voorzien wij ook geen tijd in het programma voor een tegenreactie.’

N.v.d.r.: Het was geenszins de bedoeling om de integriteit van radio Mfm in twijfel te trekken. We hadden geen lekker gevoel bij het interview. Reza Mohammadi uitnodigen voor een reactie over een artikel in Nuus, is vrij zeldzaam, zacht uitgedrukt. Bovendien kreeg hij vragen voorgeschoteld waaruit kon worden opgemaakt of wij onze job niet deden, zoals: ‘Werd u door Nuus gecontacteerd?’ Op het einde mochten wij aanschuiven voor een korte reactie. Als de medewerkers van Radio Mfm zich door een deel van de inhoud van het artikel gebruuskeerd voelen, dan hopen wij hiermee het conflict te kunnen be ëindigen.

Julien Borremans

Reza Mohammadi (Open Vld) haalt onterecht uit naar Nuus