Reza Mohammadi (Open Vld) haalt onterecht uit naar Nuus


Geraardsbergen. Reza Mohammadi reageert op het artikel — ‘Is Reza Mohammadi (Open Vld) een antivaxer?’ — dat onlangs op onze site verscheen. Dat doet hij niet via onze kanalen, maar via een interview op M fm radio. Daar doet het gemeenteraadslid een aantal uitspraken die onze wenkbrauwen toch doet fronsen. Nuus kon niet reageren, daarom doen we het hier.

Reza Mohammadi — gemeenteraadslid voor de Open Vld — nodigde in een schrijven  mensen in zijn omgeving uit om met kritische blik naar het vaccin te kijken. Op 17 maart bracht Nuus daar verslag van uit. Reza had natuurlijk de kans om via onze kanalen te reageren, maar deed dit niet. Hij verkoos om op zondag 28 maart onder de vorm van een interview via een regionale radiozender — M fm radio — Nuus van antwoord te dienen. Nuus was door de radiozender op de hoogte gebracht van het interview en kreeg de kans om op de uitlatingen van Reza Mohammadi tijdens de uitzending te reageren, maar het interview duurde 10 minuten en 46 seconden en was om 12.56 uur afgelopen, terwijl het programma slechts tot 13.00 uur duurde. Trek van de resterende 4 minuten nog de reclame af en er schieten nog enkele seconden over. Reageren was dus niet mogelijk.

Rechtzetten…
Toch willen we een aantal uitlatingen van Reza Mohammadi rechtzetten. Tijdens het gesprek laat het gemeenteraadslid uitschijnen dat Nuus hem heeft geprofileerd als een antivaxer, wat zeker niet zo is. In het artikel stellen we de vraag of hij niet op twee benen danst. Lees even mee: ‘Uiteraard heeft iedereen recht op een mening en vormt het debat de hoeksteen van onze democratie. Waar het ons om te doen is, is het feit dat Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) de gemeenteraad onlangs opriep om de vaccinatiecampagne voluit te steunen. Deze oproep deed hij in het verleden ook met de coronamaatregelen. We vroegen Reza Mohammadi waarom hij op twee benen danst. Een deel van zijn entourage nodigt hij uit om met kritische blik naar het vaccin te kijken, terwijl hij in de gemeenteraad instemmend zijn loyaliteit betuigt.’

Daarnaast laat hij uitschijnen dat hij de bewuste mail enkel naar zijn club van radioamateurs heeft gemaild en dat een erg ontevreden lid van het gezelschap het bericht naar Nuus doorstuurde. In het artikel wordt nooit verwezen naar de club van radioamateurs. We vermelden totaal niet waar de mail vandaan komt. Het is plausibel dat de mail buiten de club terechtkwam. Als gemeenteraadslid moet Reza Mohammadi beseffen dat zijn stem veel verder reikt dan zijn omgeving. Wie weet kregen we de ware toedracht van iemand van buiten de club van radioamateurs. De kans is heel groot.

Tot slot wijst Reza Mohammadi erop dat Nuus ‘niet democratisch’ is. Hoezo? Hadden we dan eerst een referendum moeten organiseren? Blijkbaar wekte zijn bericht voor iemand uit zijn omgeving genoeg ergernis op om de mail aan Nuus te bezorgen. Reza Mohammadi werd gecontacteerd. Zijn woorden werden correct weergegeven. De inhoud van de YouTube-video’s — die hij meestuurde — kan u raadplegen. Ze zijn bijzonder kritisch over de vaccinatie en de coronamaatregelen.

Julien Borremans

Is Reza Mohammadi (Open Vld) een antivaxer?