Geraardsbergen krijgt in 2023 nieuw recyclagepark

‘Bestaand recyclagepark te klein en te gevaarlijke verkeerssituatie.’


(Beeld: Google Earth) Mogelijke nieuwe locatie recyclagepark


Geraardsbergen. Op de gemeenteraad van dinsdag 30 maart 2021 informeerde gemeenteraadslid Stephan Bourlau (Het Alternatief) naar de stand van zaken van de aanleg van een nieuw recyclagepark. Schepen van Duurzaamheid en Milieu Martine Duwyn (Open Vld) liet weten dat momenteel de oude site van Wips in de Dagmoedstraat wordt onderzocht om er eventueel een nieuw recyclagepark aan te leggen.

Op dinsdag 30 maart 2021 informeerde Stephan Bourlau (Het Alternatief) naar de stand van zaken over de aanleg van een nieuw recyclagepark. ‘In het verleden maakte schepen Martine Duwyn gewag van de herlokalisering van het recyclagepark. Het bestaande recyclagepark wordt te klein omdat er intussen meer containers zijn bijgekomen. Bovendien leidt de verkeerssituatie aan de in- en uitgang van het recyclagepark tot gevaarlijke situaties met het doorstromend verkeer’, laat Stephan Bourlau weten.

‘In het meerjarenplan van ILvA (2019-2024) worden enkel recyclageparken van een nieuwe locatie voorzien of wordt de bestaande locatie heringericht. Dit jaar nog wordt er een prototype van een nieuw recyclagepark uitgewerkt en zal het in 2022 voor het eerst worden toegepast in Ninove. Het nieuwe recyclagepark zal in Ninove in het voorjaar van 2022 op het nieuwe industriepark Doorn-Noord komen. Daarna volgen in het najaar van 2022 Zottegem en Denderleeuw. Geraardsbergen komt in 2023 aan de beurt’, geeft schepen Martine Duwyn mee.

Voor Geraardsbergen wordt er momenteel een locatie onderzocht op de oude site van Wips in de Dagmoedstraat te Schendelbeke.

Julien Borremans