©N-Va Ninove - Pendelparking Ninove

N-VA Ninove tegen betalende pendelparking station Ninove en afsluiten overwegen in binnenstad

Haalbaarheidsstudie

Het stationsplein van Ninove is dringend toe aan een grondige herinrichting en vernieuwing. Het stationsplein is al jaren een van de kankers en lelijkste plekken in onze stad. Op de jongste gemeenteraadszitting werd een haalbaarheidsstudie goedgekeurd waarbij de NMBS, Infrabel, De Lijn en de stad Ninove gaan onderzoeken of een herinrichting nodig is. Karolien De Roose (N-VA) stelde tijdens de virtuele gemeenteraad van 29 maart dat dit allemaal nogal vrijblijvend en weinig tastbaar is en had liever na al die jaren van aankondigingen en plannen de daadwerkelijke uitwerking gezien, in plaats van de zoveelste studie.

Betalende pendelparkings & afsluiten overwegen

Karolien De Roose vroeg ook aan de schepen van Mobiliteit Vande Winkel, hoever het staat met de plannen van het betalend parkeren aan het station en hoe feitelijk die plannen zijn om de overwegen aan de Weggevoerdenstraat, Savooistraat en Preulegem af te sluiten. In de haalbaarheidsstudie zet de stad Ninove zich immers in, om samen met de NMBS te streven naar een overwegvrij Ninove. Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag jongstleden zei schepen Vande Winkel dat er nog geen beslissing was met betrekking tot het betalend parkeren. Ook inzake het streven naar een overwegvrij Ninove kwamen geruststellende verklaringen vanuit de meerderheid.

Vragen federaal parlement

N-VA Kamerlid Tomas Roggeman stelde een dag later in het federaal parlement dezelfde vragen aan minister van Mobiliteit, Gilkinet. De verklaringen van de minister in het parlement en die van schepen Vande Winkel tijdens de virtuele gemeenteraad, staan echter diametraal tegenover elkaar. Minister Gilkinet antwoordde aan Tomas Roggeman dat de NMBS-parkings in Ninove betalend zullen worden vanaf begin 2022. Ook inzake het afsluiten van de overwegen zijn de verklaringen van de minister veel minder geruststellend. De minister verklaarde dat de mogelijke sluiting van de overwegen verder wordt onderzocht in samenspraak met alle partners. Dus ook met de stad Ninove.

Video © Vrt – Villa Politica – Federaal Parlement Kamerlid – Tomas Roggeman

Parkeerdruk  stationsbuurt

Karolien De Roose vraagt duidelijkheid en openheid van het Ninoofse stadsbestuur en betreurt dat tijdens de jongste gemeenteraad informatie in verband met het betalend parkeren werd achtergehouden. Steven Vanden Berghe, bestuurslid N-VA Ninove, pendelaar en inwoner van de Fernand Tavernestraat is geen voorstander van het betalend parkeren. “Een betalende pendelparking zal de pendelaars doen uitwijken naar de omliggende straten van de stationsbuurt”.

Bereikbaarheid overwegvrij Ninove

Karolien De Roose herhaalt nogmaals haar bezorgdheden over het afsluiten van de overwegen in de binnenstad. Volgens haar past dit in het ideaalbeeld van Groen, om enkel fietsers en voetgangers in onze stad toe te laten, maar N-VA Ninove en ook de Ninoofse handelaars zien toch graag dat de binnenstad ook nog bereikbaar blijft met de wagen.