Netwerk van veiligheidscamera’s krijgt uitbreiding in Ninove

In 2021 krijgt het netwerk van veiligheidscamera’s in Ninove voor de 3e keer een uitbreiding, dit keer met een tiental extra camera’s. Met de uitbreiding van de camera’s in 2016 met 12 exemplaren en in 2019 met 9 camera’s, beschikt de stad momenteel over 21 toezichtcamera’s.

Sinds 2016 hangen er camera’s in het centrum en stadspark van Ninove. Dankzij deze camera’s konden de politie van Ninove de afgelopen jaren al talloze inbraken, diefstallen en andere criminele feiten oplossen. Zonder deze beelden zou het onderzoek in verschillende dossiers moeilijker en in sommige gevallen zelfs onmogelijk geweest zijn, met een toenemend onveiligheidsgevoel tot gevolg.

Toch zijn er nog steeds locaties waar veel mensen bij elkaar komen of passeren waarop geen zicht is. Daarom zullen er de komende jaren nog een aantal bijkomende camera’s in het stadscentrum en in de omgeving van belangrijke kruispunten op de ring geïnstalleerd worden. De camera’s helpen mee aan het veilig maken van de openbare ruimte, zodat inwoners en bezoekers zorgeloos kunnen genieten van al wat Ninove te bieden heeft.

Burgemeester Tania De Jonge: “De uitbreiding van de camera’s is een belangrijk dossier in de aanpak van de criminaliteit in onze stad. Deze investeringen zijn absoluut nodig in ondersteuning van onze politie. Ze zorgen voor een oplossingsgerichte aanpak. De stad heeft intussen al 1.150.000 euro geïnvesteerd in camerabewaking en voorziet de komende jaren nog eens een budget van 300.000 euro.”.