BBC Helios SanoRice Zottegem bouwt nieuwe basketbalarena in centrum Zottegem

Terwijl de eerste werken aan de site van het vroegere voetbalstadion van KSV Sottegem al werden gestart, heeft nu ook BBC Helios SanoRice Zottegem beslist om een nieuwe infrastructuur te bouwen: op de oude brandweersite in de Nijverheidsstraat in het centrum van Zottegem.

Bij de opmaak van het masterplan dat tijdens de vorige legislatuur werd gemaakt, was al duidelijk geworden dat er dringend meerdere herstellingswerken in zaal Helios dienden te gebeuren. Verscheidene keren werden spelers na een training of wedstrijd geconfronteerd met koud (en in sommige gevallen zelfs geen) water, de centrale verwarming leek een oncontroleerbare motor en ook het elektronisch scorebord was aan vernieuwing toe. De nieuwe sporttempel zal gebouwd worden op de oude brandweersite in de Nijverheidsstraat in het centrum van Zottegem.

Betekent dit dat de bestaande 62 parkeerplaatsen daar verdwijnen?

“Helemaal niet!”, klinkt het bij BBC Helios SanoRice Zottegem. “Er worden immers 3 ondergrondse verdiepingen voorzien met elk 53 parkeerplaatsen. Naast de moderne kantine op het gelijkvloers (dat deels ook als bistro wordt ingericht) zullen er verscheidene ruimtes verhuurd worden aan lokale ondernemers, pop-up winkels en Zottegemse verenigingen.”

Onder andere “Black Cat Barber” Thierry Van Waeyenberge heeft al laten weten dat het voor hem erg interessant zou zijn om naar deze nieuwe omgeving te verhuizen.

“Mijn klanten klagen regelmatig over een gebrek aan een vrije parkeerplaats. Als ik in het nieuwe sportcomplex twee vaste plaatsen kan reserveren voor mijn klanten, zal ik dan ook geen moment aarzelen om naar daar te verhuizen.”

“Het basketbalveld zelf zal ingericht worden op de eerste verdieping en er worden tribunes voorzien met 2.000 zitplaatsen. Ook de ruimte op het plat dak wordt nuttig aangewend want daar wordt — weliswaar in een latere fase – een basketbalkooi in openlucht voorzien. Tijdens de coronaperiode is immers duidelijk gebleken dat er nood is aan dit soort openluchtvelden en de club wil op deze manier graag tegemoetkomen aan deze vraag.”

“Hoewel het de bedoeling is om de volgende 20 jaar, de kantine en de verhuur van de parkeerplaatsen (24u/24u en 7/7) volledig uit te baten met eigen vrijwilligers, financiert BBC Helios SanoRice Zottegem dit uitdagende project uiteraard niet alleen. Naast de huidige sponsors, hebben ook al verscheidene lokale ondernemers zich ge ëngageerd om een groot deel van de investering voor hun rekening te willen nemen. Wij zijn hen daarvoor dan ook enorm dankbaar.”

Hou deze facebookpagina zeker in de gaten om regelmatig updates te krijgen omtrent het verloop van de werken.