Tentoonstelling SDG’s in de Zwalmse bibliotheek

 

Vanaf 1 april zal gedurende enkele maanden een tentoonstelling lopen over de SDG’s, voluit sustainable development goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, in de Zwalmse bibliotheek.

 

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

 

De SDG’s zijn de thema’s waarrond de Verenigde Naties werken voor een meer duurzame toekomst. Het wordt ook wel de agenda 2030 genoemd.

Het lokaal bestuur Zwalm gaat elke dag met deze thema’s aan de slag en de beleidsnota is bovendien volledig gekoppeld aan deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Zo wordt volop ingezet op de toekomst.

Om de Zwalmenaren nog meer kennis te laten maken met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, worden vanaf nu elke maand 2 SDG’s in de kijker geplaatst in de Zwalmse bibliotheek.
Zo worden bezoekers er verwelkomd met grote panelen waarop de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de maand extra worden toegelicht. Naast boeken (fictie en non-fictie) over de SDG’s van de maand zullen lezers er ook heel wat documentatiemateriaal vinden.

Wie geregeld een bezoekje brengt aan de Zwalmse bibliotheek, kan er de komende maanden dus heel wat bijleren.

 

Bibliotheek open op afspraak

 

De bibliotheek is open op afspraak. Je kan er van maandag tot en met vrijdag terecht van 16 u. tot 19 u. (op woensdag vanaf 14 u.) en op zaterdagvoormiddag van 9 u. tot 12 u.

Een afspraak maken kan heel eenvoudig via Gemeente Zwalm – Maak een afspraak