Verkeerspolitie krijgt nieuw uniform voor betere zichtbaarheid en comfort


Geraardsbergen. Sinds 30 maart kan je de motorrijders van politie Geraardsbergen/Lierde spotten in een nieuw jasje! Letterlijk dan, want de verkeerspolitie kreeg een gloednieuw uniform dat o.a. bestaat uit een opvallende oranje jas!   Centraal bij de keuze van het uniform? Zichtbaarheid én comfort!

Het was al van 2016 geleden dat de motards van politie Geraardsbergen/Lierde een nieuw uniform kregen. Toen werd gekozen voor fluogeel. 5 jaar én een nieuw ministerieel besluit (2019) later, werd het tijd voor een nieuwe outfit waarbij men koos voor jassen met een ‘fluorescerende domein oranje-rode’ kleur.

Zichtbaarheid = veiligheid!

In het kader van de uniformiteit werd teruggegrepen naar het oranje. Volgens de federale regering is deze kleur beter zichtbaar in het verkeer dan de fluogele vesten die onze motorrijders nu dragen. Om nog beter op te vallen in het donker lopen er op de nieuwe jassen reflecterende stroken over de schouders. Dit maakt dat mijn medewerkers in de meest veilige omstandigheden hun job kunnen uitoefenen” zegt korpschef De Mets.

Comfort in alle weersomstandigheden

Niet alleen zichtbaarheid en veiligheid werden vooropgesteld bij de keuze van de nieuwe uniformen, waarop ook nu het politielogo prominent aanwezig is. Ook comfort stond bovenaan de keuzelijst. Daarom hield men rekening met de weersomstandigheden: warm en waterdicht in de winter, ademend in de zomer en alles tussenin. Er werd dus niet gekeken op een paar euro’s. De totaalprijs voor een volledige uitrusting komt op een kleine 4000 euro per motard en dit volgens het raamcontract. Voor dit prijskaartje krijgt men evenwel een compleet pakket dat o.a. bestaat uit een zomerjas én winterjas met dito broek, een aparte thermische broek, 4-seizoensmotorlaarzen, een nieuwe oranje motorhelm én winter + zomer handschoenen.

Fier en blij met hun nieuwe uitrusting, dat zijn ze bij de verkeersdienst van Politie Geraardsbergen/Lierde zeker! “Als motorrijders zijn wij dagelijks op de baan, en dit in elk type weer. Van ijskoud met vriestemperaturen over bloedheet tot 35 graden of meer. Op dat moment is een degelijk motorpak geen overbodige luxe! Daarenboven blijven ook wij — als motards — kwetsbare weggebruikers in het verkeer. Zichtbaarheid is daarom uitermate belangrijk! Iets waar met deze nieuwe uitrusting zeker aan voldaan wordt” besluit Jurgen De Smet, hoofd van de verkeersdienst.