2031 Oosterzelenaars hebben hun eerste prik gekregen

Vaccinatiecentrum Zottegem

Het aantal gevaccineerde Oosterzelenaars groeit aan. 2031 Oosterzelenaars hebben al hun eerste coronaprik gekregen (toestand tot en met 2 april 2021). Dat is 18,49 % van de 10.983 inwoners (volwassenen + 18 j). (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Voor de inwoners van Oosterzele is het Vaccinatiecentrum Zottegem op de site Bevegemse Vijvers vrij centraal gelegen en vlot bereikbaar. Er is een zeer ruime parking. Het is een goede keuze, in de fuifzaal Bevegemse Vijvers, Bevegemsevijfers 1, is alles op het gelijkvloers ingericht, vlot toegankelijk, ook voor minder mobiele mensen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk te vaccineren.

Callcenter
Heb je vragen dan kan je bij het Callcenter terecht. Een ploeg medewerkers staat voor je klaar. Je afspraak voor de vaccinatie bevestigen, verplaatsen of annuleren kan online, maar je kan ook terecht bij de medewerkers va n het callcenter via 0800 200 72 (maandag tot donderdag van 12 u tot 20 u en vrijdag van 12 u tot 16 u).
Heb je medische vragen? Neem contact op met je huisarts. Heb je vragen over covid-19 of het vaccin? Bel 1700 of www.laatjevaccineren.be.

Verloop vaccinatie

Hierbij een filmpje om te tonen hoe het er echt uitziet in VAX Zottegem. Het is een combinatie van foto’s, tekst en 360 ° opnames. Zie, bekijk, verspreid:360 ° VIDEO

https://globalvista.be/zottegem-brakel-oosterzele-vaccinatiecentrum/
Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging met een voorstel van datum en uur van vaccinatie. Op de dag van de vaccinatie moet je uw uitnodiging, e-ticket en indentiteitskaart meebrengen. Draag een mondmasker: een chirurgisch of een stoffen masker (geen bandana of sjaal). Je krijgt een vaccinatie in je bovenarm. Draag hiervoor makkelijke kleding. Kom alleen, behalve als je hulp nodig hebt.

Een onthaalmedewerker checkt eerst je gegevens. Een verpleegkundige geeft je info over het vaccin en registreert je. Een verpleegkundige vaccineert je. Nadien mag je een kwartiertje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn. Na het vaccin blijft het heel belangrijk dat je de coronamaatregelen blijft opvolgen. Reporter 17